Home > Sous Vide Groenten

Sous Vide Groenten

Sous Vide garen, ook bekend als vacuümgaren (Frans: sous = onder, vide = vacuüm), is een specifieke methode voor de bereiding van voedsel. Deze bereidingswijze wordt bij Heeren Groenten & Fruit op grote schaal toegepast op verse groenten. 

Het proces

Bij deze specifieke kooktechniek worden de verse (onbewerkte) groenten vacuüm verpakt. Aan deze groenten wordt niets toegevoegd anders dan de pure verse groenten en eventuele verse kruiden. Vervolgens worden de vacuüm verpakte verse groenten gegaard in een waterbad op een exact gecontroleerde temperatuur. Deze constante lage temperatuur zorgt voor een gelijkmatig gegaard product. 

Voordelen Sous vide garen

Omdat de verse groenten voor de sous vide bereiding vacuüm worden verpakt alvorens ze op een lagere temperatuur gegaard worden, blijven de smaak, structuur, kleur, vocht, vitaminen en mineralen optimaal behouden. De smaken, aroma's en het vocht van de verse groenten kunnen immers niet uit de vacuümverpakking ontsnappen. Een ander belangrijk voordeel is dat de houdbaarheid van sous vide groenten en fruit door de sous vide bereiding wordt verlengd tot wel 30 dagen. Voor deze verlenging van de houdbaarheid is geen toevoeging van conserveringsmiddelen of E-nummers nodig. Als laatste zijn sous vide groenten en fruit gemakkelijk en snel op te warmen, au bain marie of in de magnetron.

Sous vide groenten worden al op zeer grote schaal gebruikt in instellingskeukens. Door deze vorm van ontkoppeld koken kunnen grootkeukens hun piekmomenten beter spreiden zonder concessies te hoeven doen op smaak, kwaliteit en voedingswaarden.

Productiecapaciteit

Het produceren van sous vide groenten is een belangrijk onderdeel van ons productieproces. Onze productieafdeling beschikt over verschillende apparatuur die ons in staat stelt om in korte tijd grote volumes sous vide groenten te produceren. De mogelijkheden van sous vide groenten bereiden zijn ongekend. Van verse asperges, witlof, hele bospeen, paprika, kant-en-klare soepgroenten, harticots verts tot bijvoorbeeld hele appeltjes met kaneel en roseval aardappels met verse rozemarijn. Naast deze producten in ons assortiment van sous vide groenten worden er ook veel klantspecifieke sous vide recepturen geproduceerd. 

Verschillende bereidingen

In overleg met de klant wordt bepaald of een product enkel geblancheerd dient te worden of volledig gaar. Daarnaast is het mogelijk om groenten die sous vide gegaard worden vooraf op smaak te brengen met verschillende verse kruiden of marinades met als resultaat heerlijke smaakvolle groenten, klaar voor gebruik en tot wel 30 dagen houdbaar.  Sous vide groenten zijn perfect bruikbaar in bijvoorbeeld salades die een lange houdbaarheid mee moeten krijgen. Ook is het mogelijk om volledige sous vide maaltijdcomponenten te produceren waardoor u uw klanten een grote keuze kunt bieden en toch in korte tijd een vers product op het bord kunt hebben.

Nieuws
Assistent-Ploegleider gezocht!

Assistent-Ploegleider gezocht! 29 Mei 2017
De assistent ploegleider (meewerkend voorman) is mede verantwoordelijk voor de dagelijkse voortgang in de g...

Lees verder

Fulltime Chauffeur gezocht!

Fulltime Chauffeur gezocht! 28 Maart 2017
Per direct zijn wij op zoek naar een fulltime chauffeur. Wil je meer weten over de vacature? 

Lees verder

Verse Courgetti

Verse Courgetti 16 Maart 2017
Nieuwe in ons assortiment, verse courgetti, een heerlijke gezond alternatief voor (koolhydraatrijke) spaghe...

Lees verder

Nieuw: Biologisch afbreekbare retailverpakking

Nieuw: Biologisch afbreekbare retailverpakking 14 Maart 2017
Met trots presenteren wij onze nieuwe retailverpakkingslijn, een volledig afbreekbare verpakking voor onze ...

Lees verder