Home > Over Heeren > Kwaliteit

Kwaliteit

Kwaliteit is ons uitgangspunt, het moet voor onze klanten vanzelfsprekend zijn. Om de kwaliteit van onze bewerkte en onbewerkte groenten en fruit te garanderen mag Heeren Groenten en Fruit voor haar producten de volgende keurmerken voeren:

FSSC 22000

Vanaf eind 1995 eist de Europese Unie van elk levensmiddelenbedrijf dat er een gecertificeerd voedselveiligheidssysteem wordt gehanteerd. De essentie is een systematische procesbeheersing voor wat betreft het aspect voedselveiligheid.

De FSSC 22000 standaard is ontwikkeld door de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) en is de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie. HACCP, ISO en Food defense vormen de basis van deze standaard. Sinds februari 2013 is Heeren Groenten & Fruit FSSC 22000 gecertificeerd.

Verder is Heeren Groenten & Fruit aangesloten bij Food Compass. Dit monitoringssysteem controleert onze producten op eventueel aanwezige residuen. Daarnaast laat Heeren Groenten & Fruit haar producten periodiek testen door een onafhankelijk gecertificeerd laboratorium om ervoor te zorgen dat al onze groenten en fruit aan de microbiologische eisen voldoen.

Download ons FSSC 22000 certificaat hier

Skal

Skal zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de bijna 3300 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en Skal controleert. Heeren Groenten & Fruit is SKAL gecertificeerd, dat betekent dat wij in ons productiebedrijf ook biologische groenten & fruit mogen verwerken. Naast onze SKAL certificering is Heeren Groenten & Fruit ook licentiehouder van het EKO-keurmerk.

Op deze manier kunnen de klanten van Heeren Groenten & Fruit er van op aan dat de biologische groenten en fruit die u van ons geleverd krijgt ook écht biologisch zijn. 

Download ons Skal certificaat hier

Download ons EKO certificaat hier

Nieuws
Nieuw in ons assortiment: Groentencrèmes

Nieuw in ons assortiment: Groentencrèmes 22 Maart 2018
Nieuw in ons assortiment zijn onze sous vide gegaarde groentencrèmes. 100% verse groenten, puur, hee...

Lees verder

Nieuw: Drooglijn

Nieuw: Drooglijn 22 Maart 2018
Om de kwaliteit van kwetsbare producten als bv. babyleaves, rucola en spinazie te verbeteren hebben we gein...

Lees verder

Heb jij een passie voor groenten en fruit?

Heb jij een passie voor groenten en fruit? 30 Januari 2018
Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's voor verschillende afdelingen. Heb je een passie voor groenten en fr...

Lees verder

Aangepaste openingstijden Feestdagen

Aangepaste openingstijden Feestdagen 12 December 2017
Met de feestdagen zijn wij op 24-25-26 december en op 31 december/1januari gesloten. Wij wen...

Lees verder